Een slecht zittende beha kan voor heel wat gezondheidsproblemen zorgen. Denk aan fikse hoofdpijn of juist nek-, rug of schouderklachten. Superbelangrijk om een goede beha te dragen dus! Maar hoe weet je of je bh goed zit? En waar moet je op letten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

Bh-band
De band van je bh is het belangrijkst als het gaat om support. De band moet dan ook goed aansluiten, maar mag zeker niet te strak zitten. Snijd je bh band in je rug? Dan is je bh-band te strak en draag je een te kleine omvangsmaat. Bij de perfecte bh-maat moeten er twee vingers onder je bh-band passen. Wil jij nieuwe bh’s bij LIV bodyfashion bestellen en wil je de tijd tot je pakketje wordt geleverd overbruggen? Probeer je bh dan op een losser haakje te dragen. Draag je hem al op het meest losse haakje? Hang in there! We proberen je bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Kruipt je bh-band omhoog en heb je het idee dat je baggy shirt nog meer ondersteuning biedt dan je bh? Dan draag je een te grote omvangsmaat. Dit kun je snel oplossen door je bh-sluiting naar een strakkere sluiting te verstellen of door een kleinere maat te bestellen.

Cups
Lijkt er meer borst buiten dan in je cup te zitten? Of heb je door je bh het gevoel dat je twee paar borsten hebt? Dan is de kans heel groot dat je cupmaat te klein is en je een grotere cupmaat nodig hebt. Het kan ook zijn dat het lijkt dat je bh aan vervanging toe is. Waar schijn vaak bedriegt, is dit in geval van een bh vaak niet zo. Een bh heeft, als je hem dagelijks draagt, namelijk maar een levensduur van ongeveer 8 maanden. Wil jij zeker weten dat je cups goed zitten? Dan kan de wijze waarop je je bh aantrekt daar ook een rol in spelen. Leun voorover om je bh aan te trekken en laat je borsten in de cups vallen. Wanneer je weer overeind komt kun je de bh achteraan sluiten. Met de schouderbandjes zorg je vervolgens dat je bh comfortabel zit. Controleer nog even of je cupmaat overal mooi aansluit en voila.. klaar is Kees! Twijfel je nog over de maat? Bekijk hieronder de zustermaten. Of neem contact op, we helpen je graag verder. zustermaten